Fr


Close

MEDIA

DPG Media tekent Charter Inclusiviteit

Dinsdag 8 Maart 2022

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag ondertekende DPG Media op 7 maart in aanwezigheid van mediaminister Benjamin Dalle zijn Charter Inclusiviteit. Hiermee verbindt de groep zich ertoe nog meer werk te maken van inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer en in zijn mediaproducten. Hij rolt daarvoor een concreet actieplan uit.
 
Het Charter Inclusiviteit richt zich op meerdere dimensies van diversiteit (van denken, doen, culturele achtergrond, gender, seksuele geaardheid). Bovendien zet DPG Media in op een veilige werkomgeving en bewustwording rond de kracht van verschillen. Door te bouwen aan deze diverse en inclusieve organisatie wil DPG Media, zo stelt het charter, ‘alle Belgen representeren en de verschillende standpunten en invalshoeken in woord en beeld brengen’.
 
Om de verbintenissen die werden opgelijst in het charter te realiseren riep DPG Media een Task Force Inclusiviteit in het leven. Deze Task Force maakt jaarlijks een plan van aanpak waarin de doelstellingen, investeringen en concrete verantwoordelijkheden helder zijn uitgewerkt.

Archief / MEDIA