Fr


Close

AGENCIES

Accenture en WPP zetten de toon in Rusland

Zondag 6 Maart 2022

Accenture en WPP zetten de toon in Rusland

Net als een almaar aangroeiende lijst van bedrijven hebben Accenture - maar ook zijn concurrenten McKinsey en Boston Consulting - alsook WPP aangekondigd dat zij hun activiteiten in Rusland staken.
 
Accenture heeft in Rusland ongeveer 2.300 mensen in dienst, maar het is niet bekend hoeveel er voor Accenture Interactive werken. De groep verklaarde dat hij zich schaart “achter het Oekraïense volk en alle regeringen, bedrijven en individuen over de hele wereld die oproepen tot een onmiddellijke beëindiging van de illegale en afschuwelijke aanval op het Oekraïense volk en zijn vrijheid.” Accenture beloofde ook steun aan zijn voormalige werknemers en bedankte ze voor hun diensten.
 
WPP, dat 1400 mensen in Rusland tewerkstelt, kondigde aan het land te verlaten, omdat de voortzetting van zijn activiteiten er onverenigbaar zou zijn waarden. “Wij betreuren de gevolgen van dit besluit voor onze Russische collega's ten zeerste. We zullen hen steunen en nauw samenwerken met onze klanten en partners, terwijl we onze activiteiten in het land stopzetten”, aldus WPP in een interne memo van CEO Mark Read, waarover in de vakpers werd bericht.
 
WPP veroordeelt de invasie in Oekraïne en de daaropvolgende humanitaire crisis: “Onze 200 mensen in Oekraïne hebben buitengewone veerkracht en moed getoond tegenover de vreselijke aanval op hun land en we voelen ons geïnspireerd door hun voorbeeld en de steunbetuigingen van hun collega's in de regio en over de hele wereld.” De groep herhaalt dat hij voortdurend in contact staat met het plaatselijke management om zijn werknemers financiële en andere bijstand te verlenen.
 
Hoewel de beslissing van ’s werelds nummer een om Rusland te verlaten op korte termijn geen al te grote gevolgen voor zijn activiteiten zal hebben (de groep genereert er slechts minder dan 1% van zijn netto-inkomsten), is het een sterk signaal aan de andere reclamemultinationals, die alle in meer of mindere mate in het land aanwezig zijn, zij het in mindere mate dan WPP.
 

Archief / AGENCIES