Fr

AWARDS

AOTY 2022 - Innovator Agency: Waarom Bubka

Woensdag 2 Maart 2022

AOTY 2022 - Innovator Agency: Waarom Bubka

De belangstelling van bijna alle bureaus voor de plaats van duurzaamheid in hun communicatiestrategieën, is vrij recent. Bubka is zeker een van de early adopters. Beter nog, het onderzoek en de op gegevens gebaseerde wetenschappelijke methodologie die de basis van Bubka's plan voor duurzame groei vormen, werkten als een "wake-up call" voor zijn collega's, de ACC en zijn klanten. Volgens Bubka bedroeg het aandeel van zijn op duurzaamheid gerichte inkomsten 2% in 2020 – toen de reis naar duurzame groei van start ging - maar is het nu 17%.
 
De toolkit van Bubka, gepresenteerd door Wim Vermeulen, directeur Strategie & Duurzaamheid van het bureau die dit strategisch innovatieplan in goede banen leidt, overtuigde de jury met zijn goed onderbouwde "brand centric"-aanpak.
 
De toolkit stelt merken in staat om het belang van duurzaamheid als (potentiële) groeiaanjager nauwkeurig in te schatten, en vervolgens te beoordelen welke initiatieven het beste aansluiten bij de doelstellingen van het bedrijf om ze dan op een geloofwaardige manier te communiceren. Want ook al maakt duurzaamheid deel uit van de software van steeds meer merken, consumenten zijn nog steeds erg sceptisch: de schaduw van greenwashing kan nadelig uitdraaien voor de inspanningen van zelfs de meest oprechte bedrijven. Dit blijkt uit een onderzoek van Wim Vermeulen en professor Gino Verleyen (UGent) in samenwerking met Ipsos.
 
“Als bedrijven het belang van duurzaamheid voor hun sector begrijpen, als ze hun inspanningen beter kunnen identificeren en afstemmen op de verwachtingen van de consument, en als ze begrijpen hoe ze die op een geloofwaardige manier in de markt kunnen zetten, zal het vertrouwen in deze bedrijven toenemen, zullen hun inspanningen meer gewaardeerd worden en zal hun overgang naar duurzaamheid een succes worden. En daarom hebben we deze strategische toolkit in het leven geroepen”, aldus het dossier van Bubka.

Archief / AWARDS