Fr

TRAINING&BOOKS

Gamned! en MM buigen zich over programmatic video

Woensdag 23 Februari 2022

Gamned! en MM buigen zich over programmatic video

Op 24 maart van 9u30 tot 10u30 organiseert Gamned! in samenwerking met MM een nieuw gratis webinar. 'Harness the power of programmatic video in online campaigns' zal, zoals zijn naam al aangeeft, gaan over OLV. Voorwoord met Catherine Hubaut en Jean-François Zirger, respectievelijk deputy managing director en director Benlux van Gamned!.  

Jullie organiseren binnenkort een webinar rond video. In ruime betekenis is dat een van de grote groeipijlers van digital. Geldt dat ook voor programmatic, en meer bepaald voor Gamned!? Wat zijn momenteel de meest succesvolle formaten?
Catherine Hubaut: Nu de reclamebestedingen in België in vijf jaar tijd bijna verdrievoudigd zijn, kun je wel zeggen dat video een must is in de mediaplannen van vandaag. En dat zien we duidelijk bij onze klanten.  Bijna alle omgevingen bieden nu "digitale" videoformats aan: sociale netwerken, Belgische en internationale redactionele sites, het TV-universum met catch-up en de innovatie van programmatic TV buying, het gaming-universum, enz.
Gezien de diversiteit van deze formaten en de beschikbare universums, wilden wij een overzicht van de mogelijkheden organiseren. Het doel was de belangrijkste voordelen en nieuwe mogelijkheden van video in de breedste zin van het woord te belichten, om iedereen in staat te stellen zo doeltreffend mogelijke campagnes op te zetten.  

Met wat voor hindernissen krijgen jullie af te rekenen? Er wordt bijvoorbeeld vaak verwezen naar brand safety, vanuit de stelling dat de kans op eventuele problemen groter is bij programmatic video dan bij display.
Jean-Francois Zirger: De uitzendregels voor video zijn precies dezelfde als voor alle andere formaten aangekocht via programmatic. Adverteerders kunnen alle omgevingen die ze willen blacklisten, maar ze kunnen ook de verspreiding concentreren binnen bepaalde omgevingen. Almaar populairdere formaten als addressable of in-game maken het mogelijk om uitzendcontexten 100% brand safe te maken, en tegelijk bijzonder competitieve campagneprestaties aan te bieden.
Vorig jaar waren jullie de eerste speler in digital die een programmatic tv-campagne lanceerde met RMB, meer bepaald voor Ladbrokes.be. Wat onthouden jullie uit deze ervaring? 

Catherine Hubaut: Deze eerste campagne, die wij trouwens hebben overgedaan, was een groot succes. In de ogen van onze klant, in die van ons en die van de markt; we wonnen er een prijs mee op de Mixx Awards 2021.  

Je mag niet vergeten hoe innovatief deze campagne was: dankzij Realytics en hun DSP Adkymia konden we overstappen van een klassieke tv-analyse op basis van GRP naar een optimalisatie van de campagne op basis van de kosten per gegenereerd engagement op de website Ladbrokes.be. Met andere woorden, wij konden deze tv-campagne beheren als een klassieke acquisitiecampagne en zo de bedrijfsprestaties op een zeer concrete manier verantwoorden.  

Dat was een echte revolutie, omdat we voor het eerst in staat waren om zo'n precieze brug te slaan tussen offline en online, door te praten over de hoeveelheid engagement op de Ladbrokes.be website.  

Om terug te komen op jullie webinar, welke thema's zullen aan bod komen en welke sprekers zullen van de partij zijn?  

Jean-François Zirger: Gezien de voortdurende groei van de markt en onze ervaring van de afgelopen jaren met dit formaat, willen wij een kort en impactvol webinar aanbieden, bestaande uit een panel van zeven experts die elk 10 minuten de tijd krijgen om de belangrijkste elementen van hun gekozen onderwerp te presenteren.  

Het gaat om Valérie Janssens (Director of Development, RMB), Guillaume Belmas (CEO, Realytics/Adkymia), Anthony Kisters (Manager AV Distribution, DPG Media), Jens De Maere (Business Creative & Senior Strategist, The Other Agency), Hans Brabant (Marketing Manager - Online Sales, Axa), alsook onze Head of Account Management, Timothé Pierre, en Catherine.     

Wij hopen dat het webinar even succesvol en dynamisch zal zijn als het in-game webinar van vorig jaar, dat meer dan 150 deelnemers aansprak.  

Meer info en inschrijvingen hier.

Archief / TRAINING&BOOKS