Fr

BRANDS

NFT: Hermès start eerste proces voor virtuele namaak

Maandag 24 Januari 2022

NFT: Hermès start eerste proces voor virtuele namaak

In New York heeft het luxemerk Hermès gerechtelijke stappen ondernomen tegen Mason Rothschild, een ontwerper van NFT's die bonttassen voorstellen die zijn geïnspireerd op de beroemde Birkin, de iconische tas van het merk. Het gaat meer bepaald om een NFT die ‘Baby Birkin’ gedoopt werd. Die bleek zo’n succes dat de initiatiefnemer vervolgens honderd ‘MetaBirkins’ creëerde; die werden te koop aangeboden voor het equivalent van een paar duizend euro.
 
Hermès beschuldigt Mason Rothschild ervan zich te gedragen als “een digitale speculant die snel rijk wil worden door zich de beroemde merknaam van Hermès, Birkin, toe te eigenen en het voorvoegsel meta toe te voegen”.
 
De kunstenaar van zijn kant ontkent fake Birkin-tassen te maken en te verkopen, waarbij hij zich beroept op een aanpak die Warhol al voor hem gebruikte: “Ik heb kunstwerken gemaakt waarop denkbeeldige Birkin-tassen zijn afgebeeld die met bont zijn bedekt. Het feit dat ik kunst verkoop met NFT's, verandert niets aan het feit dat het kunst is.” Right...

Archief / BRANDS