Fr


Close

PEOPLE

Christian Rousseaux, de oprichter van Produpress, is niet meer

Donderdag 23 December 2021

Christian Rousseaux, de oprichter van Produpress, is niet meer

Christian Rousseaux, een van de grote Belgische directeurs uit de magazinepers, is op 22 december op 86-jarige leeftijd overleden. De oprichter van Produpress begon zijn carrière bij P&G en Liebig, voordat hij in 1976 Le Moniteur Automobile overnam en er een echt tijdschrift van maakte, met vanaf 1979 de Nederlandstalige versie ervan, AutoGids. De groep vervolledigde zijn aanbod van autotitels met de overname van Autowereld in 2004.

Hij investeerde ook in vastgoed- en interieurmagazines met de titels Tu Bâtis, Je Rénove/Beter Bouwen en Verbouwen en Déco Idées/Actief Wonen; hij lanceerde ook het tijdschrift Netcetera met de Persgroep. Christian Rousseaux was ook een visionair, aangezien hij een van de eerste uitgevers was die in het internet geloofde, met in 1996 de lancering van de website automagazine.be en vooral de overname van het platform Immoweb dat twee jaar eerder was opgericht door Stéphan Jourdain, Hervé Leclercq en Edouard Janssen Van der Maelen; het zou in 2012 overgenomen worden door Axel Springer voor 128 miljoen euro. 

In het begin van de jaren 2000 trok Christian Rousseaux zich geleidelijk terug uit de zakenwereld en liet hij de leiding van de groep over aan zijn zonen Tanguy en Christophe.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en goede vrienden.

Archief / PEOPLE