Fr


Close

BRANDS

Orange Belgium bevestigt de overname van Voo

Maandag 27 December 2021

Orange Belgium bevestigt de overname van Voo

Na de periode van exclusieve onderhandelingen die op 22 november van start gingen en na de goedkeuring van de raad van bestuur van Enodia, hebben Orange Belgium en Nethys op 24 december een overeenkomst ondertekend voor de overname door Orange Belgium van 75% min één aandeel van Voo.

De transactie is gebaseerd op een ondernemingswaarde van 1,8 miljard euro voor 100% van het kapitaal (ofwel 9,5 keer het ebitda van Voo) 

Orange Belgium preciseert dat deze overname een belangrijke stap voorwaarts in haar nationale convergentiestrategie betekent: "Het zal de investeringen en de concurrentie in de telecommunicatiesector doen toenemen ten voordele van de klanten en het concurrentievermogen van het Waalse en het Brusselse Gewest. 

In het persbericht benadrukt Orange ook dat "het investeringsplan, dat de modernisering van de kabels en de uitrol van glasvezel omvat, en de bundeling van de competenties van de twee ondernemingen het mogelijk zullen maken de kwaliteit van het netwerk van Voo op lange termijn te garanderen en te versterken, ten dienste van de klanten en het concurrentievermogen van het Waalse en het Brusselse Gewest". Orange Belgium voegt ook toe dat het van plan is om BeTV te vesterken.

Nethys krijgt als minderheidsaandeelhouder van Voo van de overnemer de mogelijkheid om zijn participatie om te zetten in Orange Belgium aandelen, dit "om de ontwikkeling van Voo en Orange Belgium veilig te stellen via een verdere integratie tussen de twee bedrijven".

De afronding van de transactie is onderhevig aan de goedkeuring van de Europese Commissie, die in 2022 wordt verwacht. 
Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium, verklaart: "25 jaar na de oprichting van Mobistar en vijf jaar na de lancering van onze eerste aanbiedingen voor vaste verbindingen, versterkt deze operatie de ontplooiing van de convergente strategie van Orange Belgium op nationaal niveau. Ons investeringsplan zal ons in staat stellen het netwerk te upgraden naar multi-gigabit ten voordele van de klanten en het concurrentievermogen van Wallonië en Brussel."
Hij voegt eraan toe dat "de fusie van de twee bedrijven met zeer complementaire activa en vaardigheden, ten goede zal komen aan de werkgelegenheid en de ontwikkeling van de werknemers van beide bedrijven".

Archief / BRANDS