Fr


Close

BRANDS

Stad Roeselare wordt groener met Gutzandglory

Dinsdag 21 December 2021

Stad Roeselare wordt groener met Gutzandglory

Stad Roeselare vroeg aan Gutzandglory om een campagne te ontwikkelen die de inwoners kon verenigen en activeren in hun groene ambities. Het Gentse bureau ging met deze briefing aan de slag en koos voor een campagne waarin bewoners zelf aan elkaar vertellen wat ze concreet doen om hun stad groener te maken. Zo kunnen andere inwoners er dan ook inspiratie uit halen.

‘Iedereen #VANRSL draagt zijn blaadje bij’ is te zien op affiches, spandoeken en advertenties en op de sociale media. In de campagne staan telkens groene blaadjes centraal waarop we een ecologisch initiatief van een inwoner van Roeselare kunnen lezen, zowel kleinere als grotere initiatieven.

De campagne was alomtegenwoordig in het straatbeeld en in de online stadskanalen. Op de portaalsite www.klimaatswitch.be van de stad Roeselare kregen alle inwoners de mogelijkheid om een raamposter te creëren met hun persoonlijk groen initiatief. Foto’s en boodschappen op de sociale media versterkten de zichtbaarheid van deze initiatieven nog, zodat ze nog meer inwoners uit de stad konden inspireren.

Gutzandglory organiseerde tot slot een persconferentie in een groene school om aldus ook de jongeren te betrekken. Daartoe bedacht het bureau een speciale schoolposter waarop kinderen hun groen initiatief of idee konden schrijven. Deze poster wordt nu als educatief materiaal ter beschikking gesteld van alle scholen van Roeselare.

Archief / BRANDS