Fr


Close

AGENCIES

HUSK van start met Happiness en een goede daad

Dinsdag 21 December 2021

HUSK van start met Happiness en een goede daad

De feiten zijn beroerd: sommige leerlingen van het buitengewoon onderwijs zitten meer dan 3 uur op de bus, enkele rit. Meer dan duizend leerlingen zijn meer dan 2,5 uur onderweg. Enkele rit. Want ja, dan is er ook nog de weg terug naar huis. In totaal is dat 5 tot 6 uren bus, per dag. De impact op die kinderen is dan ook groot.
 
Vandaar het idee van Happiness voor HUSK - een nieuw mobiliteits- en transportmerk binnen de D’ieteren groep om vrijwillig minibusjes (voor 7 tot 8 personen) en mobiliteitssoftware ter beschikking te stellen – en zo de reistijd van de leerlingen drastisch te verlagen - in afwachting van een structurele oplossing voor alle 38.000 kinderen in het buitengewoon onderwijs te optimaliseren.
 
Jonathan Guzy, CEO HUSK: “We weten dat het kabinet Peeters aan een structurele oplossing werkt. Maar als privéfirma kunnen wij sneller schakelen en nu al actie ondernemen. Dit gaat over het dagelijkse leven van kinderen. Kinderen die al speciale zorg nodig hebben… Die schrijnende toestanden raakten ons diep. Dus in afwachting van een finale oplossing nemen we nu met HUSK vrijwillig het initiatief om de mobiliteitsgaten te vullen en de reistijden voor deze kinderen maximaal in te korten. Deze week hebben we met succes een eerste test uitgevoerd met de leerlingen van de school Blijdorp in Buggenhout. Bedoeling is om hieruit te leren om dan hopelijk vanaf januari op een veel grotere schaal het transport naar school voor die leerlingen veel draaglijker te maken. Sowieso zullen we onze kennis die we met dit project hebben opgebouwd met het kabinet Peeters delen.”

Archief / AGENCIES