Fr


Close

MEDIA

'Jouw VRT': Vlamingen zijn tevreden maar er zijn enkele werkpunten

Donderdag 16 December 2021

De VRT presenteerde de resultaten uit zijn grootscheepse tevredenheidsonderzoek in twee luiken dat gevoerd werd in samenwerking met Indiville. Daaruit blijkt dat 80% van de Vlamingen tevreden is over de openbare omroep. De VRT is betrouwbaar, kwalitatief en informatief.
 
Tegelijk blijkt uit de resultaten een aantal werkpunten: zo vindt de VRT bijvoorbeeld nog te weinig aansluiting bij jongeren, kortgeschoolden en mensen van buitenlandse herkomst.
 
Daarom ontwikkelde de omroep een actieplan in zes punten. Zo zal de publieke omroep blijven inzetten op onafhankelijke journalistiek en de strijd tegen desinformatie. Daarnaast zal hij meer investeren in vernieuwing, creativiteit en ontspanning (onder andere door de eventuele lancering van een nieuwe sitcom en een laatavondprogramma). De openbare omroep zal ook transparant blijven communiceren over wat de VRT is en doet; hij zal nog meer investeren in een (digitaal) aanbod op maat en zal inzetten op personalisatie met respect voor privacy en zonder het DNA van de VRT te verloochenen. Los daarvan zal er werk worden gemaakt van de ontwikkeling van een smaakverbredend algoritme. En tot slot zullen er meer diverse stemmen en opinies aan bod komen. Tegelijk blijft de VRT nauwlettend waken over de onpartijdigheid van haar berichtgeving.
 
Frederik Delaplace, CEO VRT: “Dit onderzoek onderstreept dat de Vlaming een VRT verlangt met ambitie. Het zet de uitdagingen van de VRT op scherp. Met deze zeer waardevolle resultaten gaan we aan de slag. We zijn trots dat de Vlaming ons blijft associëren met betrouwbare en kwalitatieve informatie. Ja, er zijn ook verwachtingen die we vandaag nog niet helemaal kunnen inlossen. Daarom koppelen we een uitgebreid actieplan aan de resultaten van ‘Jouw VRT’: we investeren verder in vernieuwing, creativiteit, een digitaal aanbod en sterke, onafhankelijke journalistiek die nepnieuws doorprikt.”

Archief / MEDIA