Fr


Close

MEDIA

2021 in zoektermen volgens Google

Woensdag 8 December 2021

2021 in zoektermen volgens Google

Aan het einde van het jaar blikt Google traditiegetrouw terug op de meest trending zoekopdrachten in België van het voorbije jaar.

In het algemeen wordt de top tien - hoe kan het ook anders - vooral bepaald door sport en corona. Op de eerste plaats staat Euro 2021, gevolgd door Jupiler Pro Ligue. Wellicht verklaart de rotzomer de derde plaats van ‘Het weer morgen’, gevolgd door Roland Garros. Op vijf vinden we QVax, gevolgd door Covid Safe Ticket, Coronavirus en MyHealthViewer. Covid 19 speelt dus nog steeds een belangrijke rol in het nieuwe normaal. De top tien wordt vervolledigd door Eurovision 2021 en Jurgen Conings.

Ook film en televisie waren niet weg te denken in de Belgische woonkamers: Squid Game, de Zuid-Koreaanse thrillerserie, staat op de eerste plaats in de categorie meest trending internationale series. Bridgerton, het Amerikaanse kostuumdrama, en Lupin, een Franse mystery thriller, vervoegen de top 3. 

De meest trending internationale persoonlijkheid dit jaar was Peter R. de Vries, de Nederlandse misdaadverslaggever die overleed nadat hij in juli in Amsterdam werd neergeschoten. 

Onder de meest trending ‘hoe/wat’-vragen die dit jaar aan Google gesteld werden, toch wel enkele die opvielen: ‘wat is een broodfokker’ (een fokker van vaak katten en honden die hen fokt met als belangrijkste doel geld te verdienen), ‘cenosillicafobie, wat is dat’ (de angst voor... een leeg glas bier, I kid you not!), ‘hoe oud wordt een kat’ (10 à 13 jaar).

Dit jaar voegde Google ook een categorie ‘cryptocurrency’ toe. Zoektermen als ‘binance’, ‘dogecoin’ en ‘bitcoin koers’ werden opvallend vaker gegoogeld dan in 2020.

Via www.yearinsearch2021.be kan je de Year in Search-wereldbol terugvinden en een blik werpen op 2021 vanuit de ruimte. Zo ontdek je enkele van de meest trending zoekresultaten van het afgelopen jaar in België en kun je enkele verborgen verrassingen proberen terug te vinden.

Archief / MEDIA