Fr


Close

BRANDS

Cluj-Napoca spoort aan om te sporten in ruil voor bustickets (Focalys)

Woensdag 1 December 2021

Cluj-Napoca spoort aan om te sporten in ruil voor bustickets (Focalys)

In Roemenië heeft de stad Cluj-Napoca een doeltreffende en leuke manier gevonden om mensen tot lichaamsbeweging aan te zetten. Sinds 23 augustus worden de inwoners uitgenodigd om te sporten voor een automaat. Als ze erin slagen twintig hurkbewegingen uit te voeren, winnen ze een busticket dat zeven dagen geldig is op het hele busnetwerk van de stad.

Ter herinnering, de hurkbeweging is een ideale oefening om het onderste deel van je lichaam te trainen. Het initiatief werd vorig jaar getest op het Sports Festival van Cluj-Napoca. De actie was succesvol. In vier maanden tijd werden een miljoen hurkbeweging geteld, goed voor 55.000 gratis bustickets. De stad besliste dus om het initiatief dit jaar te herhalen.

Deze activatie is een slim antwoord op twee belangrijke bekommernissen: gezondheid en milieu. Het moedigt mensen op een clevere manier aan om op een ongebruikelijke tijd en plaats te sporten dankzij een sympathieke en toegankelijke actie. Tegelijkertijd zet ze stadsbewoners ook aan om het openbaar vervoer te nemen...

Archief / BRANDS