Fr

MEDIA

YouTube presenteert de populairste filmpjes van het jaar

Woensdag 1 December 2021

YouTube presenteert de populairste filmpjes van het jaar

Zoals elk jaar rond deze tijd heeft YouTube de populairste video's van de afgelopen twaalf maanden onthuld.

In de top tien vinden we enkele Belgen, te beginnen met het content creators koppel Céline & Michiel (CeMi), dat zeer beroemd is in Vlaanderen, en hun song over het vaccin, op nummer een. De komiek Pablo Andres staat op plaats zeven met zijn ode aan de Rode Duivels. Twee plaatsen verder staat RTBF Sports met de EK-match Frankrijk-Zwitserland. De herdenkingsvideo 'Afscheid van een held', ter ere van de YouTuber Kacper Przybylski die vorig jaar overleed, sluit de top tien af.

Op muzikaal vlak hebben de Belgen massaal de videoclips van de Franstalige artiesten Moha K, Soso Maness en Naps bekeken. Ze bezetten het podium dit jaar. De Amerikaanse artiesten The Weeknd en Lil Nas X staan eveneens in de ranking, respectievelijk op plaats zes en negen.

In België hebben meer dan 500 YouTube-kanalen meer dan 100.000 abonnees, een stijging van meer dan 30% ten opzichte van een jaar geleden. Maar liefst 35 kanalen hebben meer dan een miljoen abonnees en het percentage YouTube-kanalen met een omzet van vijf cijfers of meer is naar verluidt gestegen met meer dan 70%...

Archief / MEDIA