Fr


Close

CREATIONS

DDB speelt FIFA voor Kom op tegen Kanker

Donderdag 25 November 2021

DDB speelt FIFA voor Kom op tegen Kanker

In 2021 steekt een op de twintig jongeren tussen twaalf en vijftien jaar nog regelmatig een sigaret op. Mogelijk omdat de klassieke sensibiliseringscampagnes hen niet aanspreken. Of omdat de schadelijke gevolgen niet meteen zichtbaar zijn… DDB en Kom op tegen Kanker hebben daarom naar een manier gezocht om hen de negatieve effecten van tabak zelf te laten beleven. En dit door een FIFA-match te organiseren tussen een liefhebber van de game en de Belgische ex-wereldkampioen FIFA, Stefano Pinna.

Belangrijk detail voor deze speciale gelegenheid: alle spelers in het team van de voormalige wereldkampioen hadden enkele procenten minder snelheid, kracht en uithouding. Aldus slaagde outsider Arno erin om Stefano makkelijk te verslaan… Quod erat demonstrandum!

Alles werd uiteraard gefilmd en was te zien in de online film ‘De Grote Afgang’ die dienst doet als het startschot van #RIProken, een nieuwe beweging die in samenwerking met META de hele gaming community mobiliseert om duidelijk te maken dat gamen cool is, maar roken niet…

De film en extra content voor deze beweging zal vooral te zien zijn op Instagram, TikTok, Twitch en YouTube via snippets, stories, GIF’s, face-filters en giveaways.

Archief / CREATIONS