Fr

BRANDS

L'Oréal in actie met Touche pas à ma pote

Donderdag 25 November 2021

L'Oréal in actie met Touche pas à ma pote

Het is een maatschappelijk probleem dat al vele jaren verwaarloosd wordt. Daarom lanceerde L'Oréal Paris in 2020 samen met de NGO Hollaback! ‘Stand up’: een initiatief om seksuele intimidatie op straat tegen te gaan. Het doel? Leren hoe je veilig kunt reageren als je slachtoffer of getuige bent van straatintimidatie. In België loopt de actie in samenwerking met Touche pas à ma pote, de vereniging van Béa Ercolini, die ernaar streeft de openbare ruimte veiliger te maken.
 
Het doel van de samenwerking is om de methodologie in 5 punten van Hollaback’s aan te leren: Afleiden, Documenteren, Leiden, Delegeren en Dialogeren. L'Oréal Paris heeft ook de steun ingeroepen van actrice Leen Dendievel, StuBru-presentatrice Flo Windey en RTL-presentatrice Sophie Pendeville. Zij zijn zelf het slachtoffer geweest van straatintimidatie.
 
“Voor ons gaat schoonheid verder dan het uiterlijk. Het gaat erom je goed te voelen en vertrouwen in jezelf te hebben. In dit verband is het van essentieel belang dat iedereen zich veilig voelt. Met het Stand Up initiatief willen we echt een verschil maken", legt Klaudija Tomsic, general manager Consumer Product van L'Oréal Benelux, uit.

Archief / BRANDS