Fr


Close

CREATIONS

Wunderman Thompson gaat honger en verspilling tegen voor OVAM

Dinsdag 23 November 2021

Wunderman Thompson gaat honger en verspilling tegen voor OVAM

Naar aanleiding van de Europese Week van de afvalvermindering bedacht Wunderman Thompson voor OVAM de ‘Shopcake’, een klein cakeje om te eten vlak voor het winkelen, om zo voedselverspilling tegen te gaan. Want, zo luidt het aloude gezegde, wie met een lege maag gaat shoppen, keert gegarandeerd terug met kilo’s voedsel dat voor een groot stuk in de vuilbak belandt.

Het recept van de ‘Shopcake’ werd uitgewerkt door de chocolatier en chef-kok Dominique Persoone die ook deelnam aan een activatie aan de ingang van de Colruyt in Brugge. Colruyt-klanten konden hun cakeje uit een speciale snackmuur halen. Dat was een originele manier om te sensibiliseren rond het voedselverlies dat OVAM samen met hen wil bestrijden.

De actie werd aangekondigd op de sociale media. Wunderman Thompson dacht ook aan diegenen die zelf voortaan ‘Shopcakes’ willen maken vooraleer te gaan winkelen. Ze kunnen het recept bekijken in een online filmpje waarin Dominique Persoon in hoogsteigen persoon de te volgen stappen uitlegt.

Archief / CREATIONS