Fr


Close

CREATIONS

Klimaatopwarming laat Nomint niet ijskoud

Woensdag 3 November 2021

Klimaatopwarming laat Nomint niet ijskoud

Bij de vele sensibiliseringsfilms die momenteel op het web circuleren in de hoop de wereldleiders bewust te maken van het feit dat de toekomst van de planeet op het spel staat tijdens de COP26, is er een die onze bijzondere aandacht trok, dit dankzij onze vriend Philippe Dorval (Publicis Groupe) die onderstaande film deelde op de sociale media.

Op het scherm: een ijsbeer, gemaakt van hetzelfde ijs alsde omgeving waarin hij vertoeft, die probeert te overleven terwijl het ijs onverbiddelijk smelt door de opwarming van de aarde. De film is gemaakt door de Britse animatiestudio Nomint, die de natuurlijke smelteigenschappen van ijs heeft gebruikt om een directe visuele metafoor te creëren tussen het echte noordpoolgebied en de geanimeerde omgeving.

In totaal creëerde de studio 500 unieke beelden van de ijsbeer, die vervolgens werden gebruikt om de stop-motion animatie te maken. Er was meer dan 1.000 liter ijs nodig voor de productie van de film waaraan een jaar werd gewerkt. ‘Can't negotiate the melting point of ice’ werd gemaakt voor het WWF Artic Programma...

Archief / CREATIONS