Fr


Close

BRANDS

Vinted verkoopt outfits uit tv-series met TF1 (Focalys)

Woensdag 27 Oktober 2021

Vinted verkoopt outfits uit tv-series met TF1 (Focalys)

Ter gelegenheid van ‘Le mois de la seconde main’ in Frankrijk verkopen de actrices Vanessa Demouy van de serie ‘Ici Tout Commence’ (foto) en Maud Baecker van ‘Demain Nous Appartient’ om de beurt op Vinted de outfit die zij of een van de acteurs in een aflevering van deze TF1-series droegen op de dag van de uitzending van die aflevering.

Via dagelijkse teasers die voor en na elke aflevering op de zender worden uitgezonden, presenteren de actrices de outfit van de dag en nodigen ze de kijkers uit om de @itc_dna-ledenpagina van de tweedehands modeapp te bezoeken om het kledingstuk te kopen.

De opbrengst van de verkoop wordt overgeschreven op de rekening van La Cravate Solidaire, een vereniging die kleding inzamelt en verdeelt om de toegang tot de arbeidsmarkt van minderbeelden te vergemakkelijken. De actie wordt op regelmatige basis gepromoot door een generieke tv-spot op de sociale media van TF1 en de social media accounts van de twee series.

Het initiatief komt op het juiste moment, in een tijd waarin tweedehands kopen steeds meer een consumententrend is. De aanbeveling van de outfit tijdens de rechtstreekse tv-uitzending door de actrices zelf zou de consument ook moeten aansporen om de app te bezoeken. Ten slotte zal het liefdadigheidsaspect voor velen een doorslaggevende factor zijn, aangezien solidariteit in deze moeilijke post-pandemische periode voor sommigen van essentieel belang is.

Archief / BRANDS