Fr


Close

CREATIONS

Ubisoft met grote middelen voor Far Cry 6

Maandag 11 Oktober 2021

Ubisoft met grote middelen voor Far Cry 6

De nieuwe versie van Ubisofts Far Cry-game, die op 6 oktober wordt gereleast, wordt ondersteund door een uitgebreid multimediaplan. Dat omvat een internationale spot van DDB Parijs die in verkorte versie te zien is op de Belgische zenders. Het is echter vooral de lange versie die de spelers een glimp laat opvangen van alle componenten van dit zesde opus: een kleurrijke open world tussen stranden, heuvels en Caraïbische steden, een gameplay met een grote verscheidenheid aan wapens en een charismatische schurk gespeeld door Giancarlo Esposito (Gus uit 'Breaking Bad'), allemaal gezien door de ogen van een haan die vlucht voor zijn onderdrukkers om zijn veren te redden... 

De spot werd geregisseerd door het collectief Traktor en gefilmd door de Zweedse studio ILP aan wie we de VFX van series als 'Mandalorian', 'Westworld' en 'Watchmen' danken.
Buzzman ontwikkelde ook een SoMe- en digitale campagne voor de internationale markt, bestaande uit vijf posters en drie korte video's die mensen aanmoedigen om Yara Island te ontdekken, waar de actie van Far Cry 6 zich afspeelt.

De campagne herneemt alle traditionele codes van een traditioneel reisbureau... op een paar details na: een bloedbad tegen de achtergrond van een turkooisblauwe zee, voedsel met explosieve smaken, ongewone wandelingen te midden van idyllische landschappen. Kortom, een droomvakantie voor wie nergens bang voor is.
Ten slotte bedacht het bureau Pavillon Noir een actie die zich richtte tot 16 internationale gamende influencers. Zij ontvingen een uniek exemplaar van een heel bijzondere game controller, gemaakt van alledaagse voorwerpen zoals de wapens die in Far Cry worden gebruikt, die ze demonstreren tijdens een Twitch livestream of via VOD. Deze controllers zijn nu al collector's items...

Archief / CREATIONS