Fr


Close

CREATIONS

De NBA viert zijn 75ste verjaardag met al haar legendes (op een na)

Maandag 11 Oktober 2021

De NBA viert zijn 75ste verjaardag met al haar legendes (op een na)

Wellicht is het een van de beste spots die we sinds lang nog gezien hebben. We hebben het over ‘NBA Line’, de spot van de Amerikaanse basketballiga ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag. Daarin spelen de meeste van haar grote sterren uit het verleden en van nu mee.
 
In beeld zien we een meisje dat aan het basketten is. Ze wordt uitgenodigd voor een rondje door de buurt in een Hoopbus – vernoemd naar de vereniging die probeert arme buurten te helpen ontwikkelen via basketbal – met aan het stuur de acteur Michael B. Jordan. De ene legende volgt op de andere: Magic Johnson, Bill Russell, Larry Bird, Dirk Nowitzki, Kareem Abdul-Jabbar, Gary Payton, Julius Erving, enzovoort, maar ook sterspelers van nu, zoals LeBron James, Chris Paul, Anthony Davis, Carmelo Anthony en grote namen van morgen, zoals Zion Williamson, Jayson Tatum en Devin Booker. Die brengt hulde aan Kobe Bryant die vorig jaar overleed.
 
‘His Airness’ Michael Jordan is vreemd genoeg niet van de partij in de clip van bijna 3 minuten die bedacht werd door het bureau Translation (in een regie van Rick Famuyiwa en Emmett Malloy), enkel op subliminale wijze in een tv-scherm.
 
Wat er ook van zij, de productie zal ongetwijfeld alle NBA-fans bekoren en meer nog de hardcore fans, want de spot zit vol inside jokes voor echte kenners.

Archief / CREATIONS