Fr

BRANDS

Balenciaga bij de Simpsons

Woensdag 6 Oktober 2021

Balenciaga bij de Simpsons

Tijdens de Fashion Week in Parijs zorgde Balenciaga enkele dagen geleden voor sensatie met de onthulling van een ongeziene aflevering van The Simpsons bij de voorstelling van zijn lente- en zomercollectie 2022. Die is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de bedenkers van de serie en Demna Gvasalia, de art director van het modemerk. Ze vertelt hoe Homer, zijn familie en de inwoners van het stadje Springfield een sterrol krijgen in een defilé van Balenciaga, aan de zijde van beroemdheden als Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour.

In deze video die ondertussen te zien is op de site van Balenciaga en de sociale media (en tot dusver al meer dan 2,2 miljoen views op YouTube opleverde) vinden we alle ingrediënten die de serie succesvol maakten. Opvallend is ook de openlijke zelfspot van Balenciaga: Homer lacht met de clichés uit het modewereldje, maar ook met de prijzen van het merk, de ongewone vorm van bepaalde modellen en zelfs met de uitspraak van zijn naam.

In een persbericht legt Balenciaga uit dat de samenwerking tot een reeks activaties behoort “die de grenzen tussen mode en andere vormen van entertainment, cultuur en technologie verleggen, wat het merk verwijdert van een te makkelijk te definiëren categorieën.”

Enkele maanden geleden drukte het merk al zijn stempel op de muzieksector door zich te associëren met de groep Rammstein en zanger/drag-queen RuPaul Charles, voor de presentatie van exclusieve playlists op Apple Music en bijhorende capsulecollecties. Recenter waagde het merk zich aan het universum van videogame Fortnite met een reeks skins en een Balenciaga x Fortnite capsulecollectie die online en in een reeks boetieks verkrijgbaar was.

Archief / BRANDS