Fr


Close

CREATIONS

TBWA laat zijn gedachten de vrije loop voor de NMBS

Donderdag 30 September 2021

TBWA laat zijn gedachten de vrije loop voor de NMBS

Wie af en toe de trein neemt, weet dat vanaf het moment dat de trein vertrekt ook je gedachten de vrije loop laten. Dat is de insteek van ‘Onderweg. Naar beter.’, de nieuwe positioneringscampagne van de NMBS die ontwikkeld is door TBWA. Het is niet alleen een uitnodiging om na te denken, in de trein te springen en de gedachten de vrije loop te laten, maar ook een uitnodiging om het eens anders aan te pakken, om meer tijd met het het gezin, de collega’s en de vrienden vrij te maken en het is tot slot ook een uitnodiging naar een duurzamere wereld.

Deze gedachtegang werd in verschillende tv-spots poëtisch in beeld gebracht met de hulp van regisseur Joe Vanhoutteghem (Czar). Elke spot neemt de kijker mee op reis in het hoofd van een reiziger. In deze eerste spots zien we een rasechte familieman en een geëngageerde student. Telkens slaat hun fantasie op hol door iets wat ze op de trein zien. En telkens helpt de trein hen ook om die gedachten te realiseren…
 
De campagne werd vertaald in digital en sociale media. Ze is uiteraard ook zichtbaar in de stations en treinen. Er staat al een vervolg op de campagne in de steigers. Die is gepland voor volgend jaar.

Archief / CREATIONS