Fr


Close

BRANDS

Bedrijven en instellingen lanceren charter voor digitale inclusie

Dinsdag 14 September 2021

Bedrijven en instellingen lanceren charter voor digitale inclusieBNP Paribas Fortis en Proximus presenteren DigitAll, een charter voor digitale inclusie en de nieuwe naam van het in november 2020 door BNP Paribas gelanceerde Digital Inclusion Ecosystem.

Naar aanleiding van een rapport dat de Koning Boudewijnstichting in november 2020 publiceerde en waaruit bleek dat de digitale kloof leidt tot maatschappelijke uitsluiting, engageert een dertigtal bedrijven, overheidsinstanties, regeringen en sociale organisaties, waaronder de VRT, zich om de digitale kloof te verkleinen.

Het ecosysteem werkt momenteel aan drie concrete projecten: een nationale bewustmakingscampagne om het belang van digitale inclusie te onderstrepen, de inschatting van het gebruiksgemak van digitale tools in de vorm van een digitale-inclusie-index, en een mobiele oplossing om moeilijk te bereiken doelgroepen digitale vaardigheden bij te brengen.

Het Digital Inclusion Charter omvat negen concrete engagementen waartoe de ondertekenaars zich verbinden. Je ontdekt ze hier.

Archief / BRANDS