Fr


Close

MEDIA

Axel Springer neemt Politico over

Donderdag 26 Augustus 2021

De Duitse groep Axel Springer die onder ander Bild en Die Welt uitgeeft, neemt zoals verwacht het onafhankelijke Amerikaanse Politico, eigendom van Capitol News Company, over. Onder de deal vallen ook Protocol, de tech newssite van de Amerikaanse groep, en het aandeel van Politico in Politico Europe, de sinds 2015 in Brussel gevestigde joint-venture tussen de Amerikaanse uitgever en de Duitse groep. Aldus willen de oprichters naar verluidt hun medium alle kansen geven om zich verder uit te bouwen op wereldwijde schaal.

Politico werd in 2007 opgericht door Robert Allbitron, als een website voor onafhankelijk politiek nieuws. Vandaag werken er zo’n 500 journalisten en bereikt de site naar verluidt 54 miljoen maandelijkse bezoekers. Sinds 2013 verschijnt er ook een tweemaandelijkese printversie. Axel Springer dat werd opgericht in 1946 is actief in meer dan 40 landen, ook bij ons, via de vastgoedsite Immoweb.

Over het bedrag dat met de overname gemoeid is, lekten geen details uit, maar de Duitse economische krant Handelsblatt heeft het over minstens 630 miljoen euro, de grootste overname in de geschiedenis van Axel Springer. De New York Times van zijn kant schatte recent dat Politico een miljard dollar waard zou zijn in het kader van een eventueel akkoord met Axel Springer.

Archief / MEDIA