Fr


Close

MEDIA

VRT presenteert najaarsplannen en nieuwe first screen app

Dinsdag 17 Augustus 2021

VRT presenteert najaarsplannen en nieuwe first screen app

Nu de regenachtige zomer er bijna opzit, trapt de VRT de herfstpresentaties af. Vanaf 30 augustus pakken Eén en Canvas uit met hun najaarsroosters. Eén brengt dit najaar vooral verhalen van dichtbij die kijkers raken, doen nadenken en doen dromen, terwijl Canvas vooral inzet op een onderscheidend aanbod voor kijkers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en zelfreflectie.

Lotte Vermeir, netmanager Eén en Canvas: “We brengen dit najaar een mooie, complementaire mix van programma’s die zowel jong als oud bekoren. Ik ben heel tevreden met waar beide netten nu staan. Ik wil doorgaan op deze succesvolle weg, maar ook verder evolueren en van de uitdagingen die eraan komen, opportuniteiten maken. De lat hoog houden, sterke programma’s brengen waar je graag naar kijkt, en die ook een impact hebben. Blijven inzetten op een breed bereik bij jong en oud.”

Daarbij speelt digitaal bereik via VRT NU dat in 2021 al aan 91 miljoen starts zit (+36% tegenover vorig jaar, cijfers tem juli) een fundamentele rol. Alle VRT-programma’s zijn er te vinden, aangevuld met extra content, zowel in de vorm van extra content bij lineaire uitzendingen als via web only programma’s die vooral bedoeld zijn om de jongere doelgroepen te bereiken.

Met datzelfde doel voor ogen presenteert VRT NU een nieuwe first screen app die in fases zal worden uitgerold. Vanaf september wordt de app geïmplementeerd op Android TV. In de loop van dit jaar en 2022 zal deze via de Telenet TV-box en Proximus TV-box beschikbaar zijn en kunnen ook Samsung TV- en Apple TV-gebruikers de first screen app van VRT NU gebruiken. Daarnaast bundelt VRT NU binnenkort alle video- en audiocontent in één app. Het platform zal dus ook on demand audio brengen.

Archief / MEDIA