Fr


Close

CREATIONS

AMV BBDO muzikaal voor Whiskas

Maandag 16 Augustus 2021

AMV BBDO muzikaal voor Whiskas

Waar hebben we dit nog gezien? Net zoals Antoinette Ribas en Gregory Ginterdaele met hun Pet Tunes voor Ikea, vertrekt AMV BBDO in zijn nieuwste spot voor Whiskas van het idee dat muziek een impact kan hebben op het humeur (en het gesnor) van onze kattige huisgenoten.

Merk en bureau deden een beroep op componist David Teie die een soundtrack componeerde, met daarin tonen op frequenties die het best hoorbaar zijn voor katten en ze naar verluidt aanzette tot spinnen. Bij 'Purr More' hoort ook een playlist van dezelfde componist die gratis beschikbaar zal zijn op Spotify en YouTube.

Verder omvat de release ook een video gemaakt door animator Daniel Stankler. Het merk plant bovendien de lancering van een collector’s vinyl met een vis die ronddraait als de plaat gedraaid werd. Influencers worden gevraagd de muziek te spelen voor hun kat en daar een TikTok-filmpje van te maken.

Tot slot werkte het merk ook een app uit waarmee kattenbaasjes het gesnor van hun diertjes kunnen inruilen voor extra Whiskas. Het medialuik was in handen van MediaCom.

Archief / CREATIONS