Fr
Close

CREATIONS

Saatchi & Saatchi bedenkt een luchtzuiverend speelplein voor Otrivine

Woensdag 30 Juni 2021

Saatchi & Saatchi bedenkt een luchtzuiverend speelplein voor Otrivine

Saatchi & Saatchi Londen (Publicis Groupe) en het architectenbureau ecoLogicStudio werkten samen met GSK en neusspraymerk Otrivine voor de creatie van het eerste biotech speelplein dat de lucht zuivert dankzij microalgen. Dat werd aangelegd in het park van het Copernicus Science Center in Warschau – een stad waar de luchtvervuiling heel hoog is. De Otrivine AirBubbble is, zoals zijn naam al aangeeft, een echte zuurstofbubbel  waar kinderen in een gezonde omgeving kunnen spelen. Het luchtzuiveringssysteem wordt door de kinderen zelf gevoed: door hun activiteiten in de bubbel circuleert de lucht sneller doorheen de algen, wat de fotosynthese bevordert.
 
Het project kadert in een brand purpose campagne van Otrivine die wil sensibiliseren voor de gevaren van luchtvervuiling voor kinderen.
 
Het geheel wordt ondersteund door een schitterende zwartwit film van 60" zoals alleen de Britten die kunnen maken, in een combinatie van beelden van kinderen en animatie. In een regie van Airton Carmignani (Stink) wordt de spot verteld door de jonge klimaatactiviste Licypriya Kangujam.

Archief / CREATIONS