Fr


Close

ASSOCIATIONS

De Belgische markt associeert zich met de DEI-studie van de WFA

Maandag 21 Juni 2021

De Belgische markt associeert zich met de DEI-studie van de WFA

Zoals aangekondigd start de WFA in samenwerking met Kantar en Campaign de eerste wereldwijde peiling naar diversiteit en inclusie in de marcom sector. Dat onderzoek betreft 27 landen, waaronder België, waar het onderzoek verloopt in associatie met de UBA, ACC en UMA.
 
De drie verenigingen benadrukken unaniem hoe belangrijk steun aan deze studie is: een ruime deelname zal het mogelijk maken specifieke informatie over de huidige situatie in België te verkrijgen.
 
“Het charter 'Unstereotype Communication' dat UBA begin 2019 lanceerde, was een eerste stap om communicatie diverser en inclusiever te maken. Het is cruciaal dat we samen vooruitgaan. Dankzij deze allereerste wereldwijde peiling binnen de sector kunnen we onze evolutie versnellen en verandering opvolgen en aansturen”, aldus UBA-voorzitter Mira De Maeyer (Perigo).
 
“Dit is een formidabele kans om samen onze sector beter te maken, zodat we daar nu en in de toekomst de vruchten van kunnen plukken. Nationale verenigingen van adverteerders en agentschappen in 27 markten zullen lokale marketeers warm maken voor het onderzoek. De resultaten zullen ons een breedschalig, intercultureel beeld geven op het vlak van diversiteit, gelijkheid en inclusie”, vervolgt Johan Vandepoel, CEO van de ACC.
 
UMA-voorzitter François Chaudoir (Space) voegt eraan toe dat de meting en de analyse van onze situatie essentiële etappes zijn om de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden te begrijpen: “We zijn verheugd te kunnen bijdragen aan wat de grootste en meest representatieve steekproef zal worden, en de handen in elkaar te slaan om onze sector nog diverser, onpartijdiger en inclusiever te maken.”
 
De vragenlijst van het Global Census DEI onderzoek wordt tot 2 juli verspreid en de besluiten zullen later gepubliceerd worden. Ze zullen later op het jaar gepubliceerd worden. Verder is deelnemen aan deze eerste telling des te belangrijker omdat ze als nulmeting zal dienstdoen, aangezien de enquête binnen achttien maanden wordt overgedaan.

Archief / ASSOCIATIONS