SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Creëren met een short attention span, door Tim Driesen

Maandag 22 September 2014


Creëren met een short attention span, door Tim Driesen
Ik wil het even hebben over de ‘short attention span’ of korte aandachtspanne. Als je nog niet afgehaakt hebt ondertussen. Want je hoorde waarschijnlijk al 3 WhatsApp-berichtjes binnenkomen. En iemand wil je aandacht op twitter, Facebook, Instagram én Snapchat. We kunnen ons minder en minder lang op iets concentreren en daarin heeft de technologie een behoorlijk aandeel. Een goede evolutie of eentje waar we over 5 jaar spijt van krijgen? We zullen zien, maar het is de nieuwe realiteit waar we maar beter een antwoord op formuleren.

Ik heb het 'geluk' al 33 jaar ervaringsdeskundige te zijn. Iedereen die mij ooit les heeft proberen geven of met mij heeft samengewerkt, zal het kunnen bevestigen: mijn aandachtspanne is kort, zeer kort. Ik heb geprobeerd van die zwakte mijn sterkte te maken. En als jij al moeite had om je op mijn inleiding te concentreren, lees dan zeker verder want dit artikel is voor jou. Om twee redenen: ten eerste begrijp je beter dan wie ook hoe de short attention span van de nieuwe generatie in elkaar zit en hoe je hun aandacht kan trekken én vasthouden. Dat is bijzonder waardevol. En ten tweede kan je, mits een goed gebruik van je aandachtspieken, op korte tijd straffe ideeën bedeken. Veel beter dan Rilatine!

Hoe ga je om met je short attention span?  Ik probeer - kijk, een langpootmug - een paar tips op een rijtje te zetten:
 
•                   Werk nooit op één briefing tegelijk. Afwisseling is belangrijk. En als je echt maar één opdracht hebt, deel dan je briefing op in kleine briefings. En werk afwisselend op die verschillende briefings.

•                   Werk nooit naast een raam. Vooral niet als het open staat. Zelfs een boom die wiegt in de wind is een interessante langspeelfilm.

•                   Maak jezelf niet wijs dat je kan nadenken in een Starbucks. Ga voor take away.  

•                   Kies bewust een werkplek zonder afleidingen. Ook al is het stralend weer, sluit je op in de donkerste kerker.

•                   Neem SM-pauzes (hm, dat klinkt een beetje raar als je aan het werk bent in een kerker). Wees gerust: elk uur 10 minuten sociale media is genoeg om bij te blijven. Neem die pauzes consequent. En voel je niet schuldig: pauzes zijn even belangrijk als concentratie.

•                   Doe iets compleet anders. Normale mensen krijg je het niet uitgelegd, maar soms kan je gewoon helderder denken terwijl je een film aan het kijken bent, met een balletje tegen de muur gooit of push ups doet. Gewoon doen.

•                   Schrijf elk idee op. Het is niet omdat jij het idee al beu bent, dat het waardeloos is.

•                   Kies je moment. De kans is groot dat dat buiten de werkuren ligt. Sta op om 4:00u of ga slapen om 4:00u. Beide combineren is een minder goed idee.

•                   Je bent het meest productief op de vooravond van de presentatie. Maar je collega's daarom niet. Zet valse deadlines in je agenda. Zo ben je onbewust toch ruim op tijd klaar.

Of je nu ooit de ADHD-sticker opgekleefd hebt gekregen of niet, je bent in het voordeel nu. Het internet maakt dat een hele generatie jonge mensen hun brein anders begint te gebruiken. Herinneringen zijn hyperlinks geworden naar online informatie die geactiveerd worden door key-woorden en URL's. Met andere woorden: hoe meer flarden informatie je hersenen kunnen verwerken, hoe meer je beroep kunt doen op je externe digitale geheugen. Succes!
 
Tim Driesen - Creative Director Famous BrusselsARCHIVE / CREATIONS


INTERVIEW

Brice Le Blévennec (Emakina):

Brice Le Blévennec (Emakina): "De sleutel ligt in het ontwerpen van elegante 'User Experiences'"DOSSIER  De 5 grote uitdagingen voor retail  


Times are changing. En die change gaat hard en snel in de retailsector. Digitalisatie en een sterke schaalvergroting na de grote consolidatiegolf zorgen voor een totaal nieuw landschap. Hoe dat er...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Creative Belgium Awards 2018 : de Grand Prix en de 13 gouden campagnes   


 Net zoals in 2017 kreeg een enkele campagne dit jaar een Grand Prix op de Creative Belgium Awards: ‘Closer than you think’ voor Child Focus in de Mediacompetitie (Social Media Advertising). De...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


AMMA 2018: de gouden cases  


Het is dus Mindshare dat de titel van Agency of the Year op de AMMA Awards wint. Het bureau geleid door Gino Baeck wint ook een Gold in Best Use of Native & Content voor 'Open Kitchen'...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier