Fr
Close

MEDIA

TF1 fuseert met M6

Maandag 17 Mei 2021

TF1 fuseert met M6

Na maanden speculaties is de deal van het jaar (bijna) rond. De Franse groepen TF1 en M6, filiaal van de RTL-groep, beginnen exclusieve onderhandelingen met het oog op een fusie. Met 30% van de aandelen zou TF1 meerderheidsaandeelhouder worden van de nieuwe entiteit als de deal goedgekeurd wordt door de Franse mededingingsautoriteit.

Concreet zal de Bouygues-groep 641 miljoen euro op tafel leggen voor de fusie en zo'n 30% van de aandelen van de groep M6 die door het Duitse Bertelsmann te koop worden aangenomen overnemen. Laatstgenoemde behoudt weliswaar 16% van het kapitaal om de onderhandelingen met de Mededingingsautoriteit te vergemakkelijken en de mogelijke synergieën tussen beide groepen optimaal te benutten. De omzet van de gefuseerde structuur zal naar verluidt 3,4 miljard euro bedragen (Pro Forma 2020), aldus het persbericht van Bouygues.

Nicolas de Tavernost, die momenteel het directiecomité van de groep M6 voorzit, wordt CEO van de nieuwe structuur. Gilles Pélisson, de huidige CEO van TF1, treedt toe tot de algemene directie van de Bouygues-groep en neemt de leiding over de media en ontwikkeling.

Archief / MEDIA