Fr
Close

CREATIONS

Fred & Farid klinken met Usher voor Rémy Martin

Woensdag 5 Mei 2021

Fred & Farid klinken met Usher voor Rémy Martin

Fred & Farid New York maakte een campagne voor de groep Rémy Cointreau waarin het merk Rémy Martin de symbiose tussen cognac en muziek viert. Die dateert naar verluidt al van het interbellum vorige eeuw, toen Afro-Amerikaanse muzikanten hun opwachting maakten in Parijse jazzclubs. Het was zelfs iets eerder als we Usher mogen geloven.
 
In een online minifilm van meer dan zes minuten reist de zanger - ook al tien jaar ambassadeur van Rémy Martin - door de hele geschiedenis van de Amerikaanse populaire muziek. Hij vertelt dat het in werkelijkheid de zwarte soldaten (die tijdens WOI gelegerd waren in het zuidwesten van Frankrijk) waren die cognac ontdekten.
 
Swingend tussen mythen en realiteit, is de film opgebouwd als een echte Hollywood-musical. De adverteerder maakt van de gelegenheid gebruik om hulde te brengen aan de Afrikaans-Amerikaanse artiesten die aan de productie deelnamen. Naast Usher herken je misschien de stempel van clipmaker Jake Nava (regie), songwriter Raphael Saadiq, choreograaf Aakomon Jones of kostuumontwerper Marci Rodgers.

Archief / CREATIONS