Fr
Close

CREATIONS

mortierbrigade vreet kilometers voor Bike for Brussels

Donderdag 29 April 2021

mortierbrigade vreet kilometers voor Bike for Brussels

Volgens een studie van Ugent is het geluksniveau van de Belgische bevolking gedaald van 6,73 op tien voor de crisis naar 6,21 vandaag. 30% van de Belgen beweert zich zelfs ronduit ongelukkig te voelen… Brussel Mobiliteit en Bike for Brussels beslisten om in samenwerking met mortierbrigade om de Brusselaars weer te laten lachen, meer bepaald door hen aan te zetten de fiets te nemen. Want, zo blijkt, door te fietsen komen er endorfines vrij, kan je je hoofd leegmaken en kan je even uitwaaien…

‘Fietsen maakt je happy’ wordt gevoerd via een affichagecampagne, met illustraties van de Belg Jango Jim. Daarnaast werd een gigantische smiley aan de Marnixlaan geplaatst. De smiley is verbonden met de fietstellers die in de stad staan en weerspiegelt het geluk van de Brusselaars. Hoe meer fietsers er door de straten van Brussel rijden, hoe groter zijn glimlach wordt. 

Verder is er een ‘Good-Mood-Route Generator’ beschikbaar op de website bike.brussels. Die stelt de fietser in staat om ‘good mood’ fietsroutes uit te stippelen in Brussel en omgeving, zodat je humeur er op vooruitgaat. Tot slot zijn de illustraties van de campagne ook vertaald in GIF’s. Die zijn te vinden op het platform Giphy.

Archief / CREATIONS