Fr
Close

CREATIONS

Shtick gaat opnieuw grensoverschrijdend flirten

Woensdag 7 April 2021

Shtick gaat opnieuw grensoverschrijdend flirten

Voor de derde keer op rij tekent het Antwerpse visuele communicatiebureau Shtick present voor Flirt Flamand, een initiatief van Literatuur Vlaanderen. Omdat er dit jaar geen fysieke Foire du Livre plaatsvindt (de Brusselse boekenbeurs), zal het programma van Flirt Flamand zich voornamelijk online afspelen.
 
Zo zullen van 6 tot 16 mei op het middaguur video's verschijnen op het digitale platform flirtflamand.be, waarin twee of drie auteurs - telkens Nederlandstalig en Franstalig - elkaar ergens in Brussel ontmoeten, om elkaar en elkaars werk te leren kennen.
 
Een ander belangrijk onderdeel van het digitale platform is de "MATCHMAKER". Hier kunnen lezers enerzijds een profiel aanmaken en boekentips delen. Anderzijds zorgt een romantisch, doch ingenieus algoritme ervoor dat lezers uit beide taalgebieden met elkaar gematcht worden, aan de hand van enkele rake vragen. Het eerste literaire koppel werd al gevormd en bestaat uit de Brusselse auteur Thomas Gunzig en de Vlaamse Lize Spit; hun conversatie kan worden gevolgd via het digitale toneelstuk #THOMIZE.

Archief / CREATIONS