Fr
Close

CREATIONS

DDB gaat 100 keer de wereld rond voor Kom op tegen Kanker

Dinsdag 6 April 2021

DDB gaat 100 keer de wereld rond voor Kom op tegen Kanker

DDB heeft voor Kom op tegen Kanker en meer bepaald in het kader van de partnerships die de non-profitorganisatie sloot met Flanders 2021 en de 2021 UCI Road World Championships ‘Gelijk nen Echte’ ontwikkeld. Dat is een activatiecampagne met verschillende uitdagingen die gedurende enkele maanden alle actieve en passieve fietsliefhebbers zal uitdagen om zo hun steentje bij te dragen aan de preventiecampagnes van de ngo.

Elk jaar komen er in Vlaanderen meer dan 40.000 kankerdiagnoses bij. Daarom bestond de eerste uitdaging die op 2 april gelanceerd werd uit een toer rond de wereld fietsen (40.000 km), dus één kilometer voor elke persoon die deze verschrikkelijke diagnose te horen krijgt. Aangezien het WK Wielrennen aan haar 100ste verjaardag toe is, is de doelstelling om dat 100 keer te doen...

De kilometers die zowel te voet als met de fiets door iedereen kunnen afgelegd worden, worden toegevoegd aan het totaal via de apps Strava, Garmin en Fitbit en dit na inschrijving op het online platform.

‘Gelijk nen Echte’ wordt gepromoot door ex-wielrenster Ine Beyen, sportjournalisten Karl Vannieuwkerke en Maarten Vangramberen en krijgt extra steun van JBC, KBC en het UCI dat zijn toestemming gaf om een volledige kledinglijn te ontwerpen die gebaseerd is op professionele Santini-wieleroutfits. Die zullen weldra te koop aangeboden worden in alle JBC-winkels.

Archief / CREATIONS