Fr
Close

CREATIONS

Mutant organiseert een online moshpit voor StuBru

Donderdag 1 April 2021

Mutant organiseert een online moshpit voor StuBru

Zoals eerder aangekondigd, bedacht Mutant voor StuBru ‘The Last Metal Standing’, een digitaal alternatief voor de beroemde moshpit waarop metalfans verzot zijn. Door de huidige veiligheidsmaatregelen kunnen ze hun favoriete hobby nu al meer dan een jaar niet uitoefenen. 


Om hen een hart onder de riem te steken organiseren Mutant en StuBru speciaal voor hen de grootste online moshpit ooit. Iedereen die stemt op De Zwaarste Lijst, de jaarlijkse hitlijst waarbij StuBru de beste metalsongs uitzendt, krijgt een avatar en kan zijn plek in het virtuele event claimen. De deelnemers kunnen dan het unieke samenhorigheidsgevoel krijgen door deel te nemen aan de grote moshpit.

Bovendien maken fans van het genre kans om ‘The Last Metal Standing’ te worden. Daartoe moeten ze gedurende een uur 66 vragen die te maken hebben met metal beantwoorden. Hoe sneller en juister de deelnemers antwoorden, hoe meer hun avatar opschuift naar het midden van de moshpit. De antwoorden bepalen dus in real time de positie van de deelnemer en ook hoe de moshpit er in zijn geheel uitziet. De laatste twee overgebleven metalfans spelen live op de radio het finalespel om de hoofdprijs te winnen: een eternity pass voor Graspop Metal Meeting gedurende 666 jaar!

Momenteel hebben al 22.000 personen hun stem uitgebracht op hun favoriete nummers. ‘The Last Metal Standing’ werd ontwikkeld in samenwerking met nøcomputer.

Archief / CREATIONS