Fr
Close

BRANDS

Mudam en Base Design verlengen hun virtuele tentoonstelling

Donderdag 18 Maart 2021

Mudam, het museum voor hedendaagse kunst in Luxemburg, zette in samenwerking met Base Design de tentoonstelling ‘Me, Family’ op poten. Dat is een virtuele en interactieve ervaring die volgens de initiatiefnemers uniek is in haar soort. Ze combineert het ontdekken van kunstwerken met het ontmoeten van avatars van andere bezoekers.

Het bezoek aan de tentoonstelling verloopt via een real time videostream met de webcamera. Als de bezoeker die opent, verandert hij in een avatar,  waarmee hij door de tentoonstelling wandelt. Eenmaal hij begint te stappen, kan hij avatars van andere bezoekers tegenkomen die op hetzelfde moment de kunstwerken bekijken. De interactieve ervaring is zeer vergelijkbaar met die van de videogame ‘Second Life’. Elke bezoeker kan voor elk kunstwerk dat getoond wordt, een reactie van tien seconden geven in de vorm van een video.

‘Me, Family’ zou zijn virtuele deuren oorspronkelijk op 21 maart sluiten. Gezien het succes besliste het museum om de tentoonstelling te verlengen tot 21 juni.

Archief / BRANDS