Fr


Close

ASSOCIATIONS

De ACC en de Event Confederation vragen betaling facturen op 30 dagen

Dinsdag 2 Maart 2021

De ACC en de Event Confederation vragen betaling facturen op 30 dagen

Met de steun van de UBA publiceerden de ACC en de Event Confederation een open brief die de klanten van de creatieve sector oproept om de betaling van hun facturen niet uit te stellen in deze onzekere tijden. "Covid-19 hakt er nu al een jaar lang zwaar in bij iedereen en de onzekerheid over de toekomst houdt nog steeds aan. Maar tegelijkertijd zijn we getuige van een ongezien aanpassingsvermogen in de creatieve sector, met een boost aan innovatie, een digitale inhaalbeweging en een enorme golf van flexibiliteit en solidariteit", aldus de brief. "De bureaus zetten alles in het werk om creatieve oplossingen te bieden en zodoende hun klanten te helpen in hun transformatieproces tijdens deze crisis. Tegelijkertijd merken we dat nogal wat opdrachtgevers de betaling van openstaande facturen uitstellen omwille van de onzekere tijden. Waardoor hardwerkende bureaus in cashflowproblemen dreigen te komen. En met hen de vele toeleveranciers waar zij beroep op doen en die vaak onder nog meer financiële druk staan."

De brief wijst erop dat elke onbetaalde factuur staat voor een team van hardwerkende mensen; strategen, projectmanagers, creatieve teams, producers, technici en toeleveranciers en dat kmo's volgens de EU Late Payment Directive 40 euro administratieve kosten en 8% intrest mogen aanrekenen per laattijdig betaalde factuur. Maar een onderzoek van de Europese Commissie toont aan dat de meeste bedrijven hiervan afzien om de relaties met hun klanten niet te beschadigen...

Ter ondersteuning van de oproep werd een beroep gedaan op een creatief concept van Ogilvy Roemenië dat aangepast werd door Ogilvy Social.Lab Brussels.

Archief / ASSOCIATIONS