Fr
Close

BRANDS

Ikea blijft recycleren

Maandag 1 Maart 2021

Ikea blijft recycleren

De nieuwe campagne ‘Laat je meubels herleven’ van Ikea die internationaal werd gecreëerd door Virtue en voor België aangepast door Ogilvy Social.Lab, past in de overkoepelende campagne #AlleBeetjesHelpen. Ze moedigt iedereen aan om meubels een tweede leven te geven door ze bijvoorbeeld aan iemand te schenken die je er een plezier mee kan doen. Met die insteek en met behulp van de Ikea Better Living app wil de meubelgigant zoveel mogelijk klanten aanzetten om hun dagelijkse leven te veranderen dankzij kleine gebaren die het verschil maken.

Om de campagneboodschapen bij het grote publiek bekend te maken, werd er een zeil uit gerecycleerde plastic flessen opgehangen aan de Meir in Antwerpen. Dat zal er heel de maand maart hangen. Het werd gemaakt in samenwerking met de Belgische kunstenares Katrien Vanderlinden (Wonderwalls) en geproduceerd door Urban Media.

Vervolgens zal het zeil worden gerecycleerd tot 500 unieke kussenovertrekken die zowel fauteuils, sofa’s en ligstoelen een nieuwe look zullen geven. Dit gebeurt in samenwerking met de ngo EchtWaar. De slopen kunnen tot 14 maart gewonnen worden via de wedstrijd ‘Duurzamer leven'. Om deel te nemen moet je de vermelde app downloaden. Deelnemers die een exemplaar willen bemachtigen, moeten punten verzamelen door zoveel mogelijk kleine uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Ter aanvulling: Ikea België lanceerde op 1 maart de ‘Circular Hub’ in Bergen (de andere Belgische winkels zullen in de komende twee jaar volgen). Dat is een gloednieuwe koopjeshoek waar ook tweedehands meubels en andere meubels die gerestaureerd, aangepast, gedemonteerd of gerecycleerd worden, verkocht worden.

Archief / BRANDS