Fr

TRAINING&BOOKS

Thierry Geerts tackelt Harari

Maandag 15 Februari 2021

  Thierry Geerts tackelt Harari

Op 23 februari verschijnt bij Lannoo het tweede boek van Thierry Geerts, country director van Google Belgium en Luxemburg. Dat telt 152 pagina’s en is verlucht met illustraties van Anne-Sophie Steurs.
 
Nadat hij in 2018 met zijn eersteling 'Digitalis' al analyseerde hoe we onze wereld kunnen heruitvinden aan de hand van de nieuwe technologie, kijkt de auteur in ‘Homo Digitalis’ naar de gevaren én de kansen van de digitale revolutie. “Zonder taboes en met de blik vooruit geeft hij talloze prikkelende voorbeelden van hoe de digitalisering ons als mens en samenleving beïnvloedt”, aldus de uitgever.
 
Zijn conclusie is helder: de technologie is neutraal, het is aan de mens om er bewust en zelfzeker mee om te gaan. Doen we dat, dan zal digitalisering ons gelukkiger maken, met meer tijd voor creativiteit, diepgang, zorg en de zaken die er écht toe doen. Dan worden we meer mens. “Dan ontpopt de homo sapiens zich als homo digitalis”, besluit de aankondiging. Hoe dat zou kunnen voelen, daarvan kregen we de afgelopen maanden alvast een voorsmaakje.

Archief / TRAINING&BOOKS