Fr


Close

CREATIONS

De Jeep van The Boss uit de bocht

Donderdag 11 Februari 2021

De Jeep van The Boss uit de bocht

Jeep besloot om ‘The Middle’, de spot met Bruce Springsteen die voor het eerst te zien was tijdens de SuperBowl van vorige zondag, offline te halen. Dat heeft alles te maken met de arrestatie van de artiest die betrapt werd op rijden onder invloed. De affaire dateert al van november vorig jaar en vond plaats in New Jersey. Ze werd aan het licht gebracht door TMZ.
 
“Het zou voor ons ongepast zijn commentaar te geven bij iets wat we nog maar pas hebben vernomen en dat we niet kunnen bevestigen. Tegelijk is het normaal dat we deze reclame pauzeren tot de feiten vaststaan”, aldus een woordvoerder van Jeep. Hij benadrukte ook dat het merk nog steeds even veel belang hecht aan de boodschap van eensgezindheid die Springsteen doorgaf als aan de nultolerantie betreffende rijden onder invloed.
 
Over eensgezindheid gesproken, de spot van het bureau Doner leidde tot verdeelde meningen, wat de spanningen die de Amerikaanse samenleving verdelen illustreert. Volgens de traditionele peiling van Adweek op de sociale media na de Big Game, was de verhouding tussen lovers en haters van de spot 50/50 op Instagram en Twitter, 33% van de respondenten bevestigde de spot te waarderen, 35% dat ze hem slecht vonden en 33% sprak zich niet echt uit voor of tegen.
 
Ter herinnering, het was de eerste keer dat de zanger bereid gevonden werd om aan een reclamecampagne mee te werken. Bij het afsluiten van dit artikel was de spot nog te zien op zijn Twitter-account.

Archief / CREATIONS