Fr


Close

CREATIONS

Will Ferrell vs. Kristoffer Hivju, de match in de match tussen GM en Audi

Maandag 8 Februari 2021

Will Ferrell vs. Kristoffer Hivju, de match in de match tussen GM en Audi

Je hebt zeker deze hilarische reeks McCann-spots voor General Motors gezien waarin acteur Will Ferrell schaamteloos de spot drijft met Noorwegen. Een land waar per hoofd meer elektrische auto's worden verkocht dan in de Verenigde Staten. Hoewel GM van plan is om tegen 2025 30 nieuwe elektrische modellen op de markt te brengen, bevallen deze cijfers de man niet. Daarom gaat Ferrell op kruistocht: 'No way, Norway'. Hij neemt zijn vrienden Kenan Thompson en Awkwafina op sleeptouw, hij in een Cadillac Lyriq en zij aan boord een Hummer EV, helemaal tot in respectievelijk Zweden en Finland.

De campagne omvat drie teasers van 15'' die uitgezonden werden voor de Super Bowl en een 90" die vertoond werd tijdens de Big Game.
Deze spots die het nieuwe elektrische platform van GM aanprijzen, werden vakkundig gekaapt door Audi Norge. Via zijn lokale agentschap POL reageerde het merk met de drie ringen op humoristische wijze op zijn Amerikaanse concurrent. Dat deed het met drie spots rond de Audi e-tron - de best verkochte elektrische auto van het land - en de lokale superster Kristoffer Hivju (ook bekend als Tormund in de GoT serie) die de eer van Noorwegen verdedigen met de geliefde slogan 'Don't hate. Imitate'.

Archief / CREATIONS