Fr


Close

AGENCIES

AdSomeNoise krijgt steun voor de ontwikkeling van DCO video

Donderdag 4 Februari 2021

AdSomeNoise krijgt steun voor de ontwikkeling van DCO video

Het Leuvense digitale bureau AdSomeNoise meldt dat het innovatiesteun krijgt van de provincie Vlaams-Brabant voor de ontwikkeling van zijn Dynamic Creative Optimisation for video projecten.
 
Die technologie maakt het mogelijk om in real time, gepersonaliseerde, hyper relevante video’s samen te stellen en te publiceren. Vorig jaar ontwikkelde AdSomeNoise al een pilootproject voor Carglass in samenwerking met Semetis en SBS (Gold op de AMMA).
 
Nu wil het bureau een standaard ontwikkelen en de technologie op de markt brengen, zodat andere spelers er ook mee aan de slag kunnen. Adtech-bedrijf Adhese zal de koppeling aan uitgeverskant voor zijn rekening nemen. Als academische partner zal de KULeuven, onder leiding van Tim Smits, hoogleraar in het domein van persuasieve marketingcommunicatie, onderzoek doen naar consumentenpercepties wanneer deze nieuwe techniek gebruikt wordt, en onderzoeken welke variabelen een invloed hebben.
 
“Het potentieel is enorm”, zegt Steven Verbruggen (MD van AdSomeNoise). “Het belang van videoadvertenties blijft wereldwijd jaar na jaar toenemen en met DCO for video kan ook het medium eindelijk evolueren van one to many communicatie naar one to one communicatie. “DCO voor video geeft ontzettend veel mogelijkheden.” vult Sam Buyst van AdSomeNoise aan. “Zelfs interactiviteit in video zal mogelijk zijn. En deze technologie vormt de basis voor next level addressable televisiereclame.”
 
AdSomeNoise en Adhese zijn nog op zoek naar adverteerders en uitgevers die willen meewerken in de proof of concept fase.

Archief / AGENCIES