Fr
Close

MEDIA

Is M6 te koop?

Zondag 31 Januari 2021

Is M6 te koop?

Volgens Reuters benaderde Bertelsmann eventuele overnemers voor zijn filiaal M6 dat de gelijknamige televisiezender en de radio RTL uitbaat in Frankrijk. Worden genoemd: Vivendi, aan wie Bertelsmann onlangs Prisma Media verkocht, maar ook Altice, TF1 en de Tsjech Daniel Kretinsky. Nog volgens het persbureau mikt Bertelsmann op een prijs van 3 miljard euro.
 
Ter herinnering, Bertelsmann heeft 76,3% van RTL Group in handen dat op zijn beurt 48,3% van de beursgenoteerde groep M6 bezit. In een persbericht bevestigt RTL veeleer de info van Reuters dan dat het die ontkracht. De groep benadrukt meermaals te hebben verklaard dat er “sterke argumenten zijn voor een consolidatie in de Europese omroepsector en dat hij dat soort opties voortdurend onderzoekt met de bedoeling waarde te creëren voor zijn aandeelhouders”. Hij preciseert dat “het niet vaststaat dat zulks ook effectief kan leiden tot akkoorden of transacties”.
 
Nog even preciseren dat M6 heel wat succesprogramma’s aanlevert voor RTL Belgium. Denk maar aan ‘Top Chef’, ‘Le meilleur pâtissier’ of recenter ‘Lego Masters’.

Archief / MEDIA