Fr


Close

INTELLIGENCE

Apple opnieuw op kop in de Brand Finance-rangschikking

Dinsdag 26 Januari 2021

Apple opnieuw op kop in de Brand Finance-rangschikking

Apple is het meest gewaardeerde merk ter wereld, vóór Amazon en Google, volgens het laatste rapport van Brand Finance. Dat is zoals steeds gebaseerd is op de verwachte omzet van een merk en zijn ‘kracht’ (marketinginvesteringen, reputatie ...). Over het algemeen benadrukken de auteurs van het rapport de goede veerkracht van de technologiemerken die blijkt in retail, entertainment of digitale diensten in de coronacontext.
 
Apple herovert dus zijn leidende positie die het sinds 2016 was kwijtgespeeld. Dat is te danken aan zijn diversificatiestrategie, aldus het onderzoek. Brand Finance schat zijn waarde op 263,4 miljard dollar (+ 87%!). Apple wordt op de ranglijst redelijk op de voet gevolgd door Amazon (254,2 miljard dollar, + 15%).
 
Zonder echt vooruitgang te boeken, staat Google (191,2 miljard dollar, + 1%) op de derde plaats. Omgekeerd boekte Microsoft een groei van 20% en piekt nu op 140,4 miljard dollar. Samsung (+ 9%) sluit de top van de merken van meer dan 100 miljard af.
 
Verder bestaat de top tien uit Walmart (+ 20%), Facebook (+ 2%), het Chinese conglomeraat ICBC (-10%), Verizon (+ 8%) en WeChat (+ 25%).
 
Het rapport staat hier.

Archief / INTELLIGENCE