Fr
Close

CREATIONS

Milky Way 2020: TBWA opnieuw aan de top

Zondag 17 Januari 2021

Milky Way 2020: TBWA opnieuw aan de top

Nadat het de fakkel in 2019 moest doorgeven aan Happiness staat TBWA weer op kop in de bureauranking van de Milky Way 2020. Het bureau behaalt 73 punten. De tweede en derde plaats zijn voor Happiness en mortierbrigade met respectievelijk 61 en 59 punten.

In de ranking van Creative Directors is het de ECD van Happiness, Geoffrey Hantson, die zich onderscheidt. De tweede plaats is opnieuw voor mortierbrigade en zijn generaals Jens Mortier, Joost Berends en Philippe De Ceuster. De derde plek op het podium is voor Peter Ampe, ECD van FamousGrey.
 
Het klassement van de creatieven wordt gedomineerd door de CD’s van Air: John Benois, Karel De Mulder, Romain Félix en Arnaud Bailly. Op de tweede plek vinden we de usual suspects Pieter Claeys en Roxane Schneider terug. Ze behaalden 27,5 punten met hun campagnes voor Happiness en voor Mutant, het bureau dat ze in oktober vorig jaar vervoegden. De creatief Thomas Thysens (ex-Lucy) die nu freelance aan de slag is, bekleedt de derde plaats.
 
Bij de ranking van de regisseurs staan Jan Boon, Dirk Domen en Lieven Van Baelen aan de leiding en bij de filmproductiehuizen bestaat het podium uit Czar.be, Diplomat en Make, de interne structuur van TBWA. Bij de productiehuizen is de top drie Raygun, Sonhouse en opnieuw Make. Jef Boes, Lichtwaas en Niko Caignie zijn tot slot de drie meest gewaardeerde fotografen van 2020.

Archief / CREATIONS