Fr
Close

MEDIA

WhatsApp stelt aanpassing van zijn gebruiksvoorwaarden uit

Zondag 17 Januari 2021

Nadat het probeerde de reacties van zijn gebruikers te bedaren via een campagne in diverse internationale media (vooral in Azië) en op de sociale media, laat WhatsApp weten dat het de verandering van zijn gebruiksvoorwaarden uitstelt tot half mei.
 
Tot dusver bleef het platform behoorlijk gespaard van het verzamelen van persoonlijke gegevens zoals dat wel op Facebook gebeurt, maar WhatsApp is wel van plan om er een begin mee te maken om functies te ontwikkelen voor WhatsApp Business-accounts. Uiteindelijk is het de bedoeling om aldus de komst van bedrijven op het platform te versnellen. De nieuwe gebruiksvoorwaarden voorzien bijvoorbeeld in het delen van telefoonnummers, namen of IP-adressen.
 
De berichtendienst ontkent echter meer gegevens te willen delen met zijn moederbedrijf Facebook en herhaalt dat de update vooral bedoeld is om bedrijven te helpen beter te communiceren met hun klanten. Als je WhatsApp mag geloven, blijven de gesprekken end-to-end versleuteld, en zullen noch Facebook noch WhatsApp deze privéberichten kunnen zien.
 
Ondertussen zagen WhatsApp-uitdagers zoals Signal of zelfs het vaak verguisde Telegram hun downloads stijgen in de App Store en Google Play in verschillende landen.

Archief / MEDIA