Fr
Close

BRANDS

Co.food uit de startblokken

Donderdag 14 Januari 2021

Co.food uit de startblokken

Delhaize, Electrolux en Zentis, een van de grootste fruitverwerkers in Europa, verenigen zich om Co.food te creëren, een multi-stakeholder ecosysteem aangestuurd door Co.Station. Het heeft als doel om de uitdagingen van de voedingssector aan te gaan. Die betreffen eerst en vooral de verkorting en duurzaamheid van de toeleveringsketens, de evolutie naar een gezondere en duurzamere voeding en het voorkomen en verminderen van verspilling.

Deze uitdagingen worden aangegaan met 21 andere partners waaronder start-ups, bedrijven, universiteiten en belangengroepen die ook actief zijn in de voedingsindustrie, of het nu gaat om productie, verwerking, verpakking of logistiek.
 
Na een eerste denkoefening met alle deelnemers die zal lopen tot april, zullen zes ideeën worden weerhouden binnen het ecosysteem om ze dan in een gedetailleerd businessmodel te gieten. In de zomer zullen dan drie prototypes van producten of diensten ontwikkeld en uitgetest worden. Deze tests zullen uitgevoerd worden in ons land dat beschouwd wordt als een uitstekende testmarkt voor dit soort innovaties, rekening houdend met de schaal en de verschillende talen.

Co.Station zal het eenjarig programma begeleiden, van idee tot prototype. Experts en coaches leiden de werkgroepen en zullen de deelnemers, afhankelijk van hun behoeften, juridisch advies, consumententesten, marktanalyses of andere vormen van ondersteuning bieden.

Archief / BRANDS