Fr


Close

AWARDS

Cannes Lions live in juni dit jaar?

Donderdag 14 Januari 2021

Cannes Lions live in juni dit jaar?

‘Sardines in a Cannes’, kopte Ad Age cynisch na de toch wel opvallende mededeling van de organisatoren van de Cannes Lions. Want ja, Ascential is inderdaad van plan een fysiek festival te organiseren van 21 tot 25 juni 2021, eventueel met een beperkt aantal deelnemers, maar wel met een jury die Lions zal toekennen voor 2020 en 2021. De groep verklaarde de inschrijvingen voor de accreditaties zelfs geopend.

Simon Cook, de MD van de Cannes Lions, mag dan nog benadrukken dat de organisatoren de situatie voortdurend zullen evalueren – en ondertussen voor alle zekerheid ook druk werken aan een sterke digitale aanwezigheid – het is en blijft verrassend, in deze meer dan onzekere periode. Of misschien moet de ophefmakende aankondiging eerder de aandeelhouders geruststellen dan de bureaus motiveren om hun troepen in te schrijven?
 
Nog even preciseren dat Warc, het researchfiliaal van Ascential, een nieuwe prijs start in samenwerking met de Cannes Lions. De Warc Effectiveness Awards zullen de meest efficiënte campagnes inzake business bekronen in zes categorieën (Customer Experience, Collaboration & Culture, Sustained Growth, Instant Impact, Brand Purpose en B2B). De prijzen worden uitgereikt tijdens het festival, of dat nu live of online plaatsvindt.

Archief / AWARDS