Fr


Close

AGENCIES

Steven Verbruggen (AdSomeNoise): "Data zijn als ruwe olie. Die is enkel bruikbaar als hij ook geraffineerd is"

Woensdag 13 Januari 2021

Steven Verbruggen (AdSomeNoise):

In de aanloop naar ons Agency of the Year 2021 blikken we terug op onze laureaten van vorig jaar. Steven Verbruggen staat samen met Bart Schrijvers aan het hoofd van AdSomeNoise dat vorig jaar de titel won van Specialist Agency: hun bureau én de data driven creativiteit die het aanbiedt, zitten in de lift.

AdSomeNoise werd in 2012 opgericht als een bureau dat gespecialiseerd was in de creatie van digitale advertenties. Sindsdien groeiden jullie gestaag. Centraal staat wat jullie zelf je ‘plug-in’ manier van werken noemen. Wat maakt die zo uniek?

Onze ervaring heeft ons geleerd dat een succesvolle aanpak zich baseert op vier pijlers: business&strategy, data&tech, creativiteit en media. AdSomeNoise kan met al deze pijlers helpen of de elementen van een bestaand partnerschap integreren om zo effectieve campagnes te leveren. We zijn ervan overtuigd dat het beter is om samen te werken dan steeds helemaal opnieuw te beginnen.

Onze mensen zijn getraind om te werken met de allernieuwste advertentie- en marketingtechnologie: daarmee kunnen we de digitale belofte verwezenlijken en digitale campagnes maken die er echt boven uitsteken.

Heeft jullie titel van Specialist Agency iets aan jullie verhaal veranderd?

Het was natuurlijk niet het ideaalste moment in 2020. Maar de titel was wel een fijne bekroning waarover je als bureau een mooi verhaal kunt brengen, ook intern. Tenminste tot corona uitbrak.

Maar met vertraging heeft de titel toch impact. We werkten al aan data-driven creatieve projecten sinds 2015 en nu bouwen we onze expertise verder uit in België, onder andere voor Brico en Trooper. We steken ook de landsgrenzen over, onder andere naar Nederland waar we onder andere samen met Wunderman Thompson Amsterdam werken voor Postcode Loterij of de Europese campagne voor Fisher-Price, in samenwerking met Wieden+Kennedy. Dat bureau wordt vaak genoemd als beste van de wereld en maakt dan ook materiaal van topkwaliteit. Vaak zie je dat in zulke gevallen de merkwaarden, messages en look & feel niet doorsijpelen tot alle niveaus. Onze mensen zijn nogal goed in die doorvertaling, en in dit geval passen we het toe in een data-gedreven context waar de uitkomst ook nog eens variabel is.

Hoe blik je terug op 2020?

Gelukkig hebben we geen drastische ingrepen moeten doen bij het bureau, maar het was een jaar met vertraging. Tijdens de eerste lockdown zijn heel wat adverteerders in een kramp geschoten; tijdens de tweede zag je het bewustzijn groeien van het belang om de dingen goed te doen en future-proof te werken. Het is belangrijk om die zaken aan te pakken zoals het hoort. We hebben wel verder geïnvesteerd in het bureau: samen met de komst van Pieter Jadoul hebben we nu een volwaardig maar onconventioneel media departement; Pelle Crean brengt een heel pak extra ervaring mee in het creatieve en strategische departement onder leiding van Jochen Sablon; en met Piet Dewijngaert aan het roer van het productie departement zijn we daar nog performanter en innovatiever geworden. We zijn dus helemaal klaar voor de groei, in België en daarbuiten. Laten we dus zeggen dat we van 2021 gaan maken wat 2020 had moeten zijn.  

Wat voor trends zie je zich aftekenen voor de komende maanden?

Adverteerders gaan veel meer hun eigen data beheersen (door de impact van de GDPR en de nieuwe third party cookie policy). Maar data zijn als ruwe olie. Die is enkel bruikbaar als hij ook geraffineerd is. Data zijn met andere woorden enkel inzetbaar als ze gekoppeld kunnen worden aan marketingacties. Er is dus een integratie nodig en de cijfers en het gedrag moeten samenkomen. First party data zullen voor de komende vijf jaar te vergelijken zijn met teenager seks: iedereen spreekt erover maar niemand doet het of weet precies hoe.

Archief / AGENCIES