Fr

ASSOCIATIONS

Hugues Rey (BMMA): "Ik heb veel interessante wijzigingen gezien in de manier waarop de media de laatste maanden bekeken worden."

Zondag 10 Januari 2021

Hugues Rey (BMMA):

In 2021 het jaar waarin de BMMA zijn 50ste verjaardag viert, knoopt de vereniging opnieuw aan met haar Lunches die we de afgelopen maanden zo hard gemist hebben. De eerste vindt plaats op 19 januari, virtueel uiteraard en zal gewijd zijn aan de recente winnaars van de eerste Belgian Marketing Awards.  

Om zich te onderscheiden van de Teams- en Zoom-meetings die onze dagen tegenwoordig bepalen, sloot de BMMA een partnerschap met LN24 dat het debat live zal uitzenden. Om het live gegeven én de gezellige verbondenheid die de BMMA-lunches altijd al kenmerkten te versterken, biedt de vereniging de deelnemers in Brussel bovendien de mogelijkheid een door BON samengestelde lunchbox te laten leveren. 

Ter gelegenheid van deze lunch die anders dan anders zal verlopen, antwoorden de sprekers van de dag Aude Mayence (Delhaize - Marketing Company of the Year), Sophie Pollet (Telenet Business - Marketing Leadership of the Year) en Jonas De Cooman (Spott - Young Belgian Company of the Year) de vraag: "Wat houdt jullie 's nachts wakker?". 

We stelden dezelfde vraag alvast aan Anne-Françoise Piette (Brain Impact) en Hugues Rey (Havas Media), respectievelijk beheerder en voorzitter van de BMMA.  

Laten we het eerst hebben over de voortzetting van de Lunches en het nieuwe partnerschap met LN24.

Hugues Rey: De BMMA is inderdaad een van de laatste verenigingen die nog lunches organiseert en ik denk dat onze leden daar gevoelig voor zijn. We gaan deze activiteit dan ook voortzetten, maar ons ook aanpassen aan de context. Tegelijk willen we de missies van de BMMA op een almaar vernieuwendere manier voortzetten rond onze drie pijlers: inspireren, onderhouden en vormen. Meer kan ik er nog niet over zeggen, het zal wel duidelijk worden in de loop van dit jaar waarin de vereniging ook haar 50ste verjaardag viert.  

Om deze nieuwe lunchformule officieel af te trappen, wilden we een kwalitatief partnerschap dat ons in staat stelt content live uit te zenden, maar ook om hem 'snackable' te maken, zodat we het achteraf kunnen heruitzenden. Een partnerschap met LN24 lag dus al snel voor de hand. Hun teams zullen ons helpen om het debat op een zo dynamisch mogelijke manier te omkaderen.  

Hoe luidt jullie antwoord op de vraag die de BMMA aan al zijn leden en sponsors stelt, om ze vervolgens ook voor te leggen aan de laureaten van de Belgian Marketing Awards?
Anne-Françoise Piette: Wat mezelf betreft, is dat de vraag hoe we strategisch coherent kunnen blijven op lange termijn, terwijl ons dagelijks leven toch vooral bepaald wordt door onzekerheid. Dat is de oefening waarmee marketeers vandaag geconfronteerd worden: hun koers bewaken in een onzekere context, blijven bouwen aan iets dat stevig, consistent en coherent is.
Tegelijk moeten ze flexibel en wendbaar blijven, terwijl ze jongleren met het permanent veranderende kader. Het is een heikele oefening die nooit ophoudt.  

Hugues Rey: Op korte termijn en als manager is mijn grootste bekommernis momenteel ervoor te zorgen dat mijn medewerkers zich nog steeds een onderdeel van hun bedrijf blijven voelen. En dat we zinvolle bedrijven blijven creëren. De manier van werken zal nooit nog dezelfde zijn en we moeten dus echt nadenken over wat 'meaningful work' precies is. Natuurlijk zijn wendbaarheid en flexibiliteit waardevolle begrippen, maar iedereen moet inzien dat onze vakgebieden meer zijn dan de som van mensen die telewerken. Ik geloof sterk in het concept van fellowship: hoe kunnen we ervoor zorgen dat het blijft bestaan in de wereld waarin we vandaag leven? Voor een manager ligt deze uitdaging nu op tafel.  

En waar liggen jullie klanten van wakker?  

Allereerst zou ik willen zeggen dat ik ondanks deze acute crisissituatie geen echte tragedie te betreuren heb. Ten tweede merk ik dat onze klanten in veel gevallen een ongelooflijk aanpassingsvermogen hebben getoond. Ik weet niet of dat hen wakker houdt, maar de afgelopen maanden heb ik ook veel interessante veranderingen gezien in de manier waarop naar de media wordt gekeken.  

Heel vaak hebben we pure productiviteit overstegen. Degenen die vonden dat er een echte kans was om aan hun imago te werken en hun merk verder te laten groeien, hebben hun filosofie aangepast naar meer mediacreativiteit. Er is een terugkeer naar de basisprincipes rond de vraag hoe we onze merken zinvol kunnen houden. Het blijkt uit de voorbeelden van Delhaize en Telenet: wie het vandaag goed doet, had deze inhoudelijke denkoefening al voor het uitbreken van de crisis gevoerd.

Inschrijven voor de BMMA-lunch van 19 januari kan hier.

Archief / ASSOCIATIONS